Bemutatkozás
Vizsgálati módszerek
Arteriograf
Electrosomatograf (ESG)
Belgyógyászati vizsgálat
Laboratóriumi vizsgálat
Ismertető filmek
Arteriograf
Electrosomatograf (ESG)
Kezelési módszer
Érszűkület terápia
Árak
Elérhetőség
Dr. Nyirati Gábor
06 (20) 579 8945
ÉRSZŰKÜLET TERÁPIA

Mi az érszűkület?

A szervezetünk működéséhez szükséges anyagok a verőérhálózaton keresztül jutnak el szerveinkhez. Ha az artériás rendszer bármely szakaszán valamilyen okból szűkület alakul ki, akkor arra a területre nem jut elegendő tápanyag és oxigén, melynek következtében fájdalom jelentkezik. Ha a beszűkült ér teljesen elzáródik, az artéria által ellátott szövet, szervrész elhal. A leginkább érintett területek a szívkoszorúerek, az agyi- és lábartériák. Ha az elzáródás folyamata viszonylag lassú, az elzáródott ér környezetében lévő kisebb erek - az ún. kollaterálisok - átveszik annak funkcióját. Ez a folyamat azonban lassú és nem biztos.

Melyek az érszűkület rizikófaktorai?

Az érszűkület kialakulásában több tényező is szerepet játszhat. A legfontosabbak ezek közül:
 • dohányzás
 • magas vérnyomás
 • magas koleszterinszint
 • cukorbetegség

 • Bár kisebb mértékben, de ugyancsak veszélyes:
 • a túlsúly
 • a mozgáshiány
 • az öröklött tényező(k)
 • a stressz

 • Milyen tünetei vannak az érszűkületnek?

  Amennyiben az alábbi tüneteket vagy tünetek bármelyikét észleli magán, érdemes hozzánk fordulnia, hogy orvosunk egy vizsgálat során kideríthesse, milyen állapotban vannak erei, veszélyeztetett lehet-e érszűkület szempontjából. A betegség időben történő észlelése kulcsfontosságú lehet, a legkisebb gyanú esetén is érdemes orvosunkhoz fordulnia!
 • végtagokon jelentkező fájdalom (pl. lábszárgörcs)
 • hideg kezek, lábak
 • elkékült, elszíneződött végtagok
 • szédülés, fejfájás

 • Az érszűkület és az egyéb keringési rendellenességek évente sok százezer ember halálát és életminőségének romlását okozzák világszerte. Az érszűkület gyógyításában eddig alkalmazott eljárások magát az érszűkületet nem tudták gyógyítani, az érsebészet pedig csak a műthető nagyságú ereket tudja operálni és kicserélni, a hajszálerekkel nem tud mit kezdeni.
  Az alkalmazott új eljárás napjaink legfejlettebb és leghatásosabb módszere, mely alkalmas az érszűkület megelőzésére, kezelésére illetve a további romlás megakadályozására, mindezt fájdalom- és szövődménymentesen.

  Mi az eljárás lényege?

  Ez az új fajta eljárás a fizika, a kórélettan és a biológia tudományos tényein alapuló legújabb gyógymód a szerzett érszűkület és érelmeszesedés megelőzésében és gyógyításában. A kezelések során az emberi szervezetbe speciális hullámokat juttatunk be, ez ösztönzően hat a kollaterális keringésre (mely során az elzáródott ér környezetében lévő kisebb erek átveszik annak funkcióját), az érfal inaktív állapotban lévő elemeit újra aktív állapotba hozza. Az eljárás tehát az emberi szervezet önregeneráló képességét használja ki.

  Mi történik egy kezelés alkalmával?

  Az eljárás során alkalmazott hullámokat csatoló közeg segítségével vezetjük a testbe. A speciális frekvenciasávnak köszönhetően a hullámok a teljes testet átpásztázzák. Egy kezelés átlagosan fél óráig tart és teljesen fájdalommentes. Tapasztalataink során a kezelés már az első alkalommal is érezhető eredménnyel jár, mivel feloldja a kisebb ereket összehúzó reflexeket. A tartós javuláshoz azonban minimum tíz, de általában húsz kezelés szükséges, ez egyénenként változhat, hiszen nem minden szervezet reagál ugyanúgy ezekre a hullámokra.

  Milyen eredmények várhatók

  Tapasztalataink szerint már az első alkalom után jellemzően növekszik a járástávolság, ismételt kezelések után minden esetben néhány tíz méterről több száz méterre, ill. több kilométerre nőhet. Az állandó fájdalmak csökkennek, a végtagi hidegérzet enyhül a kezelések előrehaladtával. Az eljárás alkalmas a fizikai teherbíró képesség növelésére (főleg sportolók esetében), a regenerálódás gyorsítására, valamint az egész szervezet keringésének helyreállítására. Az eredmények tartósak, azonban a szinten tartás érdekében évente legalább egy orvosi vizsgálat szükséges, hogy felmérjük az Ön állapotát, s amennyiben szükséges, újabb pár kezelést kapjon.

  2023 Duna Ércentrum - Egy lépéssel a betegségek előtt